16 Ağustos 2010 Pazartesi

Buca Mahkum Oynadı | Bucaspor 0-1 Beşiktaş


Ligin yeni ekibi Bucaspor kendi evinde Beşiktaş'ı ağırladı ilk maçta. Belkide bir takım için güzel ve kötü yanları var ilk maçtan oynamanın büyük takımlar ile. Avantajı, daha takımlar oturmamışken, süprize açık bir maça çıkılması. Dezavantajı tabii ki büyük takımın "havalı" bir giriş yapmak istemesi. Tüm bunların ışığında maçtan önce Bülent Uygun'un (Buca Teknik Direktoru) açıklaması maçın seyrini çizdi. Beşiktaş'ı "samanyolu" olarak nitelendiren Uygun, "Beşiktaş’ta yıldız sayısı bir değil, iki değil. Bu yüzden sadece Quaresma’ya, Guti’ye veya Bobo’ya özel önlem almaya kalkarsak, işin içinden çıkamayız. Takım oyunuyla işimizi görmeye çalışacağız" dedi.

BUCASPOR NERDE HATA YAPTI ?

Ben Bülent Uygun'un yine sert ve defansif oynatacağını tahmin ediyorum. Herhalde haddini bilerek oynar diyordum. Sivas'tayken büyük maçlarda iyi oynamaması dikkati çekiyordu. Yine öyle oldu. Yanlış bir taktikle maça çıktı ve kadro seçmiyle, kazanma şansını imkansızlara bıraktı diyebiliriz. 4-2-3-1 gibi bir sistem denedi. Ama forvet arkasındaki 3'lü Hollanda 2010 gibi forvete yakın değil defansa yakın oynadı. Böyle olunca forvet ile bağlantı koptu ve sonuç ortada. Forveti besleyemediler, pozisyon bulamadılar. Birkere orta 3'lüde merkezde Jerko Leko gibi bir ön libero oynatınca atak şansını en aza indirmiş oldu Buca. Musa Aydın, Nitekim ileriyi düşünsede yetmedi. Erkan Taşkıran'ın neden sahada bulunduğu ise muammaydı. Sağ ayağı çok zayıf olan ve sadece tekniği olan bir oyuncuydu. Ne direnci vardı ne bir takım oyunu görebildik ondan.

İşte Buca'nın sistemi

Orta saha ile forvet arasını dolduracak bir oyuncu olsaydı belki pozisyon bulabilirlerdi ama orta saha defansa çok gömüldü. Buda Buca'yı acizleştirdi. Mendy gibi bir kontra adamı ve Sercan gibi bir kontra adamı ile pozisyona girebildiler ancak.



GELELİM BEŞİKTAŞ'A


Beşiktaş, 2 senedir 4-3-3 için didinen Galatasaray'ı izledikten sonra hakkaten ilginç geldi. Galatasaray'ın yapmak istediği herşeyi yaptılar. Orta sahada Necip, Guti, Ernst gibi gidip gelerek oynayarak 3 tane çift yönlü oyuncu ile oyunu çok dengelediler. Quaresma'nın driplinleri Buca'yı çok iyi taciz etti. Nihat'ın Bobo'ya yaklaşarak pozisyonlar yaratması da çok güzel bir taktik beceriydi. Buca'nın katı defansını aşmayı çok iyi becerdiler. Guti gibi Ispanya'nın, belki Avrupa'nın en iyi pasorlerinden birinin gelmesi Beşiktaş orta sahasına çağ atlatmış durumda. Gerçekten doğru pas tercihleri ile Necip'in verimini de arttırdı.

YANLIŞLAR

Quaresma'ya anlamsız bir yük bindirildiğini gördüm. Quaresma daha önce kaç kere frikikten gol bulmuş veya kaç kere üstüste frikikler ile gol aramış daha önce oynadığı takımları bilmiyorum ama bu kadar üstüste frikik kullandırılması abes geldi bana. Galatasaray'da Arda'ya yapılan Beşiktaş'ta Quaresma'ya yapılıyor. Herşeyi Quaresma'ya bağlamak yanlış olur. Üstelik Beşiktaş'ın buna ihtiyacı yok. Galatasaray gibi tek silahı yok elinde.

Yorumlayınız..

Yorum Gönder

  ©Soccer Tactic | Futbolun Mutfak'ini Sergiliyoruz - Her hakkı saklıdır.

Template by Soccer Tactic | -