15 Ağustos 2010 Pazar

Sorun Çok, Nerden Başlasak ? | Sivasspor 2-1 Galatasaray


Galatasaray, sorunların en çok olduğu takım. Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzon, Bursa.. bütün takımlarımız sorun yaşıyor ama kimsede bu kadar sorun bir arada değil.. İşte analiz..

Kaleci

Galatasaray'ın kalecileri yan toplarda çok zayıf. 1. kaleci Aykut mu Ufuk mu belli değil. Ama ikiside güven vermiyor. Aykut hep aynı golleri yiyor. Kaleci dediğin lider özellikli olacak. Ama Aykut sus pus kalede bekliyor. Sonuç olarakta geçen sene Leo'dan sonra kaleyi devraldığından beri gol yemediği maç yok

Defans Merkez

Servet ve Neill geçen sene birsürü maçta yan yana oynatıldı. Servet'in yavaşlığı var belki ama güçlü bir oyuncu. Neill o kadar güçlü değil. Formsuz bir Neill, Servet'in her halinden kötü diyebilirim. Neill formda olmayınca hiç çekilmiyor. Yaptığı gereksiz fauller bunu gösterdi zaten.

Defansın Sağı-Solu

Hedefi şampiyonluk olan hiçbir takımda bu kadar yavaş ve hücuma katkısı olmayan bekler kullanılmaz. Hani biri yavaş olur defansif olur ama diğeri muhakkak ileri katkı yapar. Özellikle Ali Turan ne ileri gidebildi, ne geride durabildi. Yaptığı pozisyon hataları gerçekten amatörceydi. Birdaha sağ bek oynamasını önermiyorum diyebilirim.

Orta Saha

Bu klinik vakaları tek tek incelemek istiyorum !
Lorik Cana: Ne için geldi, ne yapıyor, ne yapmak istiyor, ondan ne isteniyor.. Bu soruların hepsini cevapsız bıraktı. Galatasaray'ı 10 kişi oynattı. Ne top istiyor, ne top kapıyor. Hiçbirşey yapmıyor. Marsilya ve Sunderland'deki agresif, savaşçı kimliğinden eser yok. Ön libero diye alınan bir oyuncunun top kapamaması nasıl bir çelişkidir bilinmez.
Mustafa Sarp: Yine kapasitesini aşmaya çalıştı. En azından çabaladı. Galatasaray şu kadro ile devam edecek olsa Ön libero mevkiinde kesinlikle Lorik Cana'Dan önce ismi yazılır kadroya.
Ayhan Akman: Ayhan, mimlenmiş gidiyor. Ne yapsa yaranamıyor. Bilmeyenlere söyliyeyim, Ayhan Sivas maçının en çok pas alan, en çok isabetli pas atan, en çok top kazanan oyuncusuydu. Yaşına rağmen çok çabaladı. Şimdi diyeceksiniz, hep geriye pas veriyor. Ama Arda'ya ve Emre'ye toplam 20'ye yakın pas vermiş. Buda demek oluyor ki ileri de katkı yapmaya çalışıyor.

Kanatlar

Arda Turan: Takımın en çok çabalayanıydı. Yerine Barış'ın girmesi skandal bir karardı. Takımı ileri taşıyan tek adam. Galatasaray takımından Arda'yı çıkarırsanız bu takım küme bile düşebilir. Onun oynaması o kadar farkettiriyor Galatasaray için
Emre Çolak: Forvet arkası adamı sağçizgiye koyarsan saç baş yoldurur. Hele bu adamın sağ ayağı hiç yoksa. Rijkaard ondan Messi etkisi mi bekledi bilinmez ama gerçekten çok harcandı orada. Arkasında Ali Turan gibi destek vermeyen bir adam olunca iyice yıprandı. Bir daha sağ kanatta oynatılmaz futbol hayatı boyunca.

Forvet

Kewell tek forvet oynadı. Gezici olarak oynadı. Ölü takımı zaman zaman canlandırsada etkili olamadı. Halı sahada ağabeyler olur, biraz koşar yorulurlar ama sırf söylenirler. Onlar gibiydi. Geçen senden en az 5 yaş yaşlanmış gibi geldi bana Kewell. Galatasaray'ın vazgeçilmezi olacak bir fizik kapasitesi yok.

Bir Taraftar forumundan güzel bir analiz ile sonlandıralım..

Senin defansın orta göbeğe gelmediği için sorun çıkıyor ve orta saha ile defans arasından inanılmaz bir boşluk oluşuyor. Bu nedenle de orta saha oyuncuları iyice defans içine girmek zorunda kalıyorlar. Defans neden çıkmıyor, çünkü hızlı değiller, hızlı bir forvet araya atılan toplarda çok rahat kaleci ile karşı karşıya kalır. Defans iyice geriye yaslanınca orta sahaya biniyor tüm yük ve herkes orta sahaya küfür ediyor.. Orta saha oyuncuların yetersiz olmasının yanında bu da en büyük bir problem.. Ve defansın kanatları da keza öyle.. Bu sorunu aşamazlarsa hiç bir şey yapamazlar.. Ve görürüz yakında eğer iki tane iyi orta saha gelirse insanlar bu sefer ya defansa ya da gelecek oyunculara küfür edecek..

Yorumlayınız..

Yorum Gönder

  ©Soccer Tactic | Futbolun Mutfak'ini Sergiliyoruz - Her hakkı saklıdır.

Template by Soccer Tactic | -