6 Ağustos 2010 Cuma

Galatasaray "Kanat"landı | OFK 0-1 Galatasaray


Galatasaray'ın gollerini analiz etmekle başlayalım işe. İlk gol kornerden gelen top ile kafa vuruşu, 2. gol Mustafa'nın arapasında Kewell'in boş kalması, üçüncü gol Kewell'in soldan içeri girmesiyle kazanılan penaltı, dördüncü gol Sabri'nin kanattan ortası ile Arda'nın şık aşırtması ve son gol Pino'nun ortasında Mehmet Batdal'ın yarıvolesi. Yani gollerin biri dışında hepsi kanatla ilişkili goller. Maç önü yazısında belirtmiştim kanatların önemini bu sistem için.

Ne demişim maç öncesi: "Eğer kanatlar iyi çalışırsa bugün rahat bir galibiyet alır Galatasaray. Sanıyorum gollerden en az birini Serdar veya Arda atacaktır." (MAÇ ÖNÜ) Dediğim oldu diyebiliriz. Galatasaray attığı 5 golün 4'ünü kanattan gelen toplarda buldu. Derin topların öneminide belirtmiştim. Diğer golde derin topla geldi. Belki rakip güçlü olsa bu kadar gol atılamazdı ama Galatasaray pas tercihlerini doğru yaptı. 5 tane başarılı orta var, 2'si gol oldu. Pino, Sabri ve Arda kanattan etkili aksiyonlar gerçekleştirdi. Kewell'in da her iki kanada yakınlaşıp içeriye sokulması çok doğru bir hamleydi. Galatasaray bu oyununa Ayhan yerine ileriye daha katkı yapan bir oyuncu ile süsler ise bu sene daha başarılı olacaktır. Tabii Mustafa, Ayhan ve Cana'nın aynı anda oynaması gereksiz bir önlemdi. Mustafa'nın sorumluluk almaması durumunda bu orta saha bocalar. Mustafa Sarp eğer sorumluluk alıp hem geri hem ileri katkı yapmasa, Galatasaray üretkenliğini yitirirdi.

İşin öteki yüzüne bakalım birde, yani defansif yüzüne. Galatasaray defansta gereksiz işler yapıyor. Bekler ceza sahası çevresinde çalım atmaya çalışıyor. Ayhan'ın ve Cana'nın gerekeni yapıp, beklerden top istememesi nedeniyle ileri çıkışlarda sorun yaşıyor Galatasaray. Ayhan ve Cana top beklere geldiği zaman top alıp oyunu rahatlatmalı. Galatasaray baskıdan gelen top kaybı ile pozisyon verdi bugün. Birde uzaktan şut yeteneği olan bir takım olsa Galatasaray'ın işi çok zordu. Orta alanda o kadar defansif adam olmasına rağmen çok rahat şut açısı bıraktılar...

  ©Soccer Tactic | Futbolun Mutfak'ini Sergiliyoruz - Her hakkı saklıdır.

Template by Soccer Tactic | -