6 Ağustos 2010 Cuma

Schuster Doğruları | Beşiktaş 3-0 Plezen


Turun ilk maçının ardından Schuster Yanlışları adında bir yazı yazmış, Schuster'in elindeki kadroya göre futbol oynatmadığını ve orta sahayı boş bıraktığını belirtmiştim. Orta sahanın sırf Ernst ile toparlanmayacağını belirtmiş, bir orta saha veya forvetten feragat edip Ernst'e yardımcı birinin oynaması gerektiğini söylemiştim. Bu eski yazıma istinaden bu seferkinin adını "Schuster Doğruları" koydum.

"Beşiktaş'ın ilk yarı gol yememesi gerekiyor. Plezen takımının gücü 50 dk sürüyor. İlk yarı Plezen baskısını püskürtürsek ikinci yarı avantajımızı da kullanıp goller atıp maçı koparabiliriz. Kartalın öncelikle sakin olması ve Plezen'i yorması gerekiyor. Bunun için geçen seferki kadro değilde daha emniyetli bir diziliş gerekiyor." Bu alıntı biraz aşağıdaki maç önü yazısına ait.
Beşiktaş bugün aynen dediğimi yaptı. Bir ofansif oyuncudan vazgeçip, Necip'i Ernst'e destekçi olarak orta sahaya sürdü. Böylece Beşiktaş orta sahası güçlendi ve sağlamlaştı. Gerinin sağlamlaşması ile Beşiktaş daha destekli saldırdı, daha emniyetli saldırdı ve dönen topları topladı. Bu nedenle Beşiktaş için kolay oldu. Rakibinin kartlar görmesi biraz işi kolaylaştırsada yine dediğim gibi 2. yarı attığımız goller ile maçı koparmasını bildi BJK. Plezen'in dirençli bir takım olduğunu ve ilkyarı direneceğini söylemiştim. 10 kişi kalmalarıyla direnme güçleri zayıfladı ve ilk maçtaki kadar bile direnemediler. Zaten Plezen'nin hastalığı olan 2. yarı çökme durumu başgösterdi ve kolay bir maç oldu.

Yorumlayınız..

Yorum Gönder

  ©Soccer Tactic | Futbolun Mutfak'ini Sergiliyoruz - Her hakkı saklıdır.

Template by Soccer Tactic | -