3 Ağustos 2010 Salı

Schuster Yanlışları, Plezen Maçı ve 2010/11


Beşiktaş, Plezen'i oldukça hafife almış. Sivok ve Zapo, Çek rakip karşısında takım arkadaşlarını uyarmalarına rağmen söz dinletememişler. Beşiktaş'ın çiçeğiburnunda hocası Schuster'de bu yanılgıya fazlasıyla düşmüş ve deyim yerindeyse intihar etmiş kadro seçimiyle.

4-2-3-1 gibi bir kadro düşünmüş Schuster. Ancak ve ancak, Delgado'nun miskinliği ve defans futboluna uzaklığını hesap edememiş. Ernst'in yanında Delgado'yu düşünen Alman hoca, böylece orta sahanın bütün yükünü Ersnst'in üzerine atmış oldu. İleride Quaresma, Nihat, Delgado, Nobre gibi savunma sevmeyen bu kadar oyuncuyu kullanmak bir intihardır. Hilbert'te oyun tarzından uzaklaşıp ileride kalınca taktik oldu mu size 4-1-5. Ernst ortadaki 1, geri kalan kimse yarı sahanın gerisine gelip top kapmaya çalışmıyor.
Hal böyle olunca Plezen gibi düşük profilli bir takım orta sahayı 5 saniyede geçer duruma geldi. Herkes izledi Plezen geldi. Eğer Plezen'in yıldız ismi Galatasaray'da beğenilmeyen Horvath olmasa belkide bu maç ilk yarıdan 4-0 veya 3-0 gibi bir sonuçla bitecekti.

BÖYLE DEVAM EDERSE..

Eğer ligde Ersnt'in yanında Guti, Tabata veya başka bir yaratıcı oyuncu ile çıkarsa, Beşiktaş hayal kırıklığı yaratır. Eğer ilerideki kaliteli oyuncuları kullanmak istiyorsa, birinden feragat edip Ernst'in yanında defansif bir oyuncu koyması gerekiyor. Çünkü ligimizde böyle kırılgan takımların başarılı olma ihtimali yok. Bunun en açık örneği 2009/10 sezonu Galatasaray'ıdır.
Bakalım 2. Plezen maçında hatalarından ders almış, rakibini daha çok umursayan ve daha emniyetli Beşiktaş görebilecekmiyiz ? Aksi takdirde 2. bir Metalist Kharkiv faciası bizleri bekliyor.

Yorumlayınız..

Yorum Gönder

  ©Soccer Tactic | Futbolun Mutfak'ini Sergiliyoruz - Her hakkı saklıdır.

Template by Soccer Tactic | -