3 Ağustos 2010 Salı

Arsenal 2010/11


Arsenal, Emirates Cup'ta geçen sezon olduğu gibi 4-3-3 sistemini kullandı. Geride 4 savunma, önlerinde çakılı bir ön libero, onun önünde çift yönlü bir orta saha onun yanında defansif işi daha az bir orta saha, önlerinde geniş alana yayılmış bir 3'lü..

Arsene Wenger her taktirde pozitif futbol oynamak isteyen bir hoca. Bunun sıkıntılarını öne geçip, kaybettiği maçlarda gördü. Hem tecrübesiz bir takımı var hemde maçın başından sonuna kadar pas yapmak isteyen bir takım var. Chelsea gibi veya Manchester gibi defansı sağlam tutup öyle kazanmak istemiyor Wenger.

4-3-3 formasyonunda Arsenal'in ideal kadrosu fotoğraftaki gibi diye tahmin ediyorum. Her mevkinin çok kaliteli yedekleri mevcut, bu kadro çokca değişkenlik gösterecektir. Arsene Wenger zaten rotasyonu seven bir hoca. Takımın yaş ortalaması 25.81. Genç sayılabilecek bir kadro.

DETAYLAR..

Kadro her ne kadar 4-3-3 gibi olsa bazen Song'un geriye gelmesi ve Sagna-Clichy ikilisinin hücuma katılması ile 3-4-3 gibi bir hal alabiliyor. Diaby daha geriye düşüyor böylece orta sahanın kanatları maçın başında bek oynayan oyuncular oluyor.
Arshavin'i şablonda, Nasri'ye göre daha içe yerleştirdim. Bunun nedeni Arshavin'in forvete daha yakın oynaması ve daha çok içeri katetmesi. Arshavin bazen forvet arkasına gelip derin paslar atarak etkili oluyor. Sağ açıkta oynayan isimler daha çok çizgiyi kullanıyorlar, Wallcott ve Nasri gibi.
Wenger, Wilshare'yi kullancağı zaman Arshavin gibi daha çok içeri kateden şekilde kullanacaktır diye düşünüyorum. Clichy zaten çizgiden topları getirebilen bir oyuncu. Sol bekte Gibbs, Traore ve Clichy, hücumu seven adamlar. Zaten Arsenal mantığında bek oyuncuları herzaman atağı düşünen oyuncular. Baines veya Maicon tarzı güçlü adamlar değiller. Daha kırılgan ve daha hızlı isimler.

Yorumlayınız..

Yorum Gönder

  ©Soccer Tactic | Futbolun Mutfak'ini Sergiliyoruz - Her hakkı saklıdır.

Template by Soccer Tactic | -