3 Ağustos 2010 Salı

Jan Polak ve Katacakları..


Belçika'da teknik direktörlük yapan Fuat Çapa, BestFM için Jan Polak'ı analiz etmiş. Ben biraz abartı buldum açıkçası. Belçika'da malum futbol çok ilerlememiş olduğundan Jan Polak gibi çok üstün olmasa da yetenekleri olan oyunculara orada yıldız gözüyle bakılıyor. Tıpkı bizim Tuncay'ı Ingiltere'nin kalburüstü takımlarında oynayabileceğine inandırdığımız gibi.

"Belçika basınında iki gündür Jan Polak'ın Galatasaray ile anlaştığı ve küçük detayların kaldığı, bunun da pazartesi günü sonuçlandırılacağına dair haberler yapılıyor. Anderlecht'in de oynayacağı şampiyonlar ligi ön eleme maçı kadrosunda Jan Ploak'a yer vermemesi bunu kanıtlar nitelikte bir olaydır.

Polak'ın kariyerine baktığımızda Galatasaray için doğru isim diyebiliriz. Ancak şunu unutmamak lazım ki Polak, geçtiğimiz sezon çok büyük bir sakatlık geçirmiştir. Sakatlıktan sonra da oynamadı. Ben geçtiğimiz hafta Anderlecht'in Genk ile oynadığı Süper Kupa maçını izledim. Polak, bu maçta 15 dakika oyuna girdi. Bu maçta gördüğümüz Polak deneyimli bir futbolcu. Oyuna dahil olduğu zaman kendisini kabullendiriyor diğer oyunculara. Ama biraz önce söylediğim gibi Polak'ın kariyeri tabi ki tartışılmaz. Ama Polak'ın geçirdiği sakatlık çok önemli bir sakatlıktır. Sonucu ne olur bekleyip görmek lazım.

Polak'ın oyuncu olarak bir çok özelliği var. Her şeyden önce lider vasıflı bir oyuncu. Orta sahada dikine çok iyi koşabilen, sürpriz ataklar yapan, ceza sahası dışından etkili şutlar çekebilen ve oyunu iyi yönlendirebilen bir oyuncu. Zaten Polak’ın milli takım maçlarını izlediğinizde bu saymış olduğum özelliklerini görebiliyorsunuz.

Rijkaard’ın oynatmak istediği oyun sistemini ele alırsak; Rijkaard, Barcelona'dan gelmiş bir hoca. Baktığımız zaman, geçen sene Galatasaray'da Barcelona’daki aynı oyun sistemini oturtmaya çalıştığını gördük. Ancak bu bir iki sezonda olacak bir şey değil. Bunun için alt yapı şart. Bu oyunu oynayabilecek özellikte eğitilmiş futbolcular lazım. Ben tahmin ediyorum ki Rijkaard bu sezon kendi oynatmak istediği sisteme uygun olan futbolcuları seçiyor. Özellikle orta sahada lider vasıflı ve sorumluluk alabilecek futbolcuları tercih edeceğini düşünüyorum"

Yorumlayınız..

Yorum Gönder

  ©Soccer Tactic | Futbolun Mutfak'ini Sergiliyoruz - Her hakkı saklıdır.

Template by Soccer Tactic | -