5 Ağustos 2010 Perşembe

Pivot Santrafor ve Mehmet Batdal


Pivot yani hedef santraforlar tek forvetli sistemlerin aranan adamlarıdır. en azından sırtı dönük oynayabildiklerinden kalabalık orta sahaya pozisyon hazırlarlar, savunmanın içinde kaybolmazlar. Ileriye atılan her topun stoperler tarafından kontrol edilmesini engellerler ya da stoperleri rahatsız ederler. Bu tanım Hakan Şükür'e en çok uyan tanım belkide. Galatasaray, Mehmet Batdal'dan pivot santrafor oluşturmaya çalışıyor, peki bu mümkün mü ?

Mehmet Batdal, 1.93 boyunda bacakları uzun, yapılı, fiziği inanılmaz iyi bir forvet oyuncusu. Bu özellikler onun pivot olma ihtimalini doğruyor. Ancak Mehmet'in özelliği gücünü kullanıp topları indirmek değil. Mehmet daha çok gezmeyi seven ve teknik bir oyuncu. Nasıl Barcelona, Ibrahimovic'e sürekli havadan top atmıyorsa, Galatasaray'da 2000 yılındaki gibi Mehmet Batdal'ın boyuna güvenip sürekli orta açmamalı.


Kafa tekniği üst düzey bir oyuncu olmayan Mehmet Batdal, boşluk yaratmaktansa, kendi boşlukları zorlamayı seven bir oyuncu. Kanada gelmeyi seven, rakip stoperlerin arasında durup hazırlık paslarını kesmeye çalışan bir oyuncu. Galatasaray 4-4-2 oynamadığı takdirde Mehmet'ten pivot olarak yararlanmamalı. Eğer yanında Baros gibi biri olmazsa Mehmet pivot görevinde bocalar. O yüzden yerden oynamalı Galatasaray. Mehmet'in boyuna rağmen.

Mesela Belgrad maçında 5 şut çekmiş Mehmet Batdal. Böylesine zayıf bir ekip karşısında hiçbirinden gol çıkmadı. Yarısından fazlası kafa ileydi bu şutların. Yani Mehmet'e yandan top şişirmek değilde önüne top yuvarlamak gerekiyor.

Gelgidersin'den alıntı, Mehmet'in OFK maçı performansı

Yorumlayınız..

Yorum Gönder

  ©Soccer Tactic | Futbolun Mutfak'ini Sergiliyoruz - Her hakkı saklıdır.

Template by Soccer Tactic | -