5 Ağustos 2010 Perşembe

Fenerbahçe - Young Boys 0-1


Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda deplasmanda 2-2 berabere kaldığı maçın rövanşına çıkan Fenerbahçe, sahadan 1-0 mağlup ayrılarak Devler Ligi'ne veda etti. Sarı Kanarya, Avrupa macerasına UEFA Avrupa Ligi play-off turundan devam edecek.

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Bekir(Gökhan Gönül dk. 46), Bilica, İlhan, Andre Santos, Dia(Semih dk. 81), Cristian, Emre, Stoch, Alex (Selçuk dk. 46), Gökhan Ünal.

YEDEKLER: Mert, Önder, Caner, Deivid, Semih
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

YOUNG BOYS: Wölfli, Dudar, Sutter, Costanzo(Hochstrasser dk. 62), Doubai(Raimondi dk. 70), Bienvenu, Spycher, Lulic(Christian Schneuwly dk. 78), Affolter, Degen, Jemal.
YEDEKLER: Bürki, Marco Schneuwly, Regazzoni, Mayuka
TEKNİK DİREKTÖR: Vladimir Petkovi?

GOL: Bienvenu (dk. 40) (Young Boys)
KIRMIZI KART: Stoch (dk. 53) (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Bekir, Stoch, Bilica, Emre (Fenerbahçe), Jemal, Affolter, Hochstrasser, Degen (Young Boys)

23. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında rakibinden kurtulan Costanzo’nun uzak köşeye yaptığı vuruşu Volkan yatarak kontrol etti.

25. dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren Degen’in vuruşunda Volkan topun sahibi oldu.

27. dakikada Cristian’in ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta top farklı şekilde üstten auta gitti.

29. dakikada Lulic’in pasında sağ çaprazda topla buluşan Doubai’nin vuruşunu kaleci Volkan yatarak kornere çeldi.

33. dakikada ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Degen’in vuruşunda Volkan parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi.

40. dakikada Fenerbahçe savunması bir anlık duraklayınca, ceza sahası sol köşesine atılan pası önüne alan Bienvenu, uzak köşeden topu ağlara gönderdi; 0-1.

45. dakikada Emre’nin derin pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Dia, bomboş pozisyonda vurmak yerine pas atmayı deneyince kaleci Wölfli meşin yuvarlağı kontrol etti.

İKİNCİ YARI

48. dakikada Emre’nin sağdan kullandığı serbest vuruşta kaleci Wölfli’nin çift yumrukla uzaklaştırmak istediği topa Bilica ceza yayı içinde gelişine vurdu, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

53. dakikada sarı kartı olan Stoch ceza sahası içinde yerde kalınca Rus hakem kendisini aldattığı gerekçesiyle Stoch’u ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

61. dakikada şık çalımlarla ceza sahasına giren Emre’nin, penaltı noktası gerisinden sağ ayağıyla yaptığı vuruş kalecide kaldı.

75. dakikada Selçuk’un ceza sahası dışından sol ayağıyla yaptığı vuruşta top yandan auta çıktı.

82. dakikada Gökhan Gönül’ün sağdan ortasında Semih’in ceza sahası içinde yaptığı kafa vuruşu az farkla yandan auta çıktı.

90+1’de Emre’nin pasında Selçuk bekletmeden sağdan bindiren Semih’in önüne gönderdiği topa Semih sert vurdu, kaleci Wölfli gole izin vermedi.


Teknik Analiz
: Soccer Tactic

  • Fenerbahçe'deki Alex saltanatına bir son verilmesi zamanı geldi diyebilirim. Alex akıllı ve son derece kişilikli bir oyuncu olmasına rağmen fizik olarak çok zayıf ve takımı zayıflatıyor. Dünya üzerinde kalan son klasik 10 numaralardan olan Alex gerçekten Fenerbahçe'ye her geçen gün zarar veren bir virüs gibi.
  • Defans derseniz zaten felaket. Suleyman Youla, Javier Saviola, Jaycee Okuwanne, Aghahowa.. Hızı yerinde olan herangi bir forvet bu defansı tek başına dağıtabiliyor. Arkalarına da akıllı ve teknik bir adam koyun. Fenerbahçe'yi yıkma formulü neredeyse buna dönmüş durumda. Fenerbahçe atak yapmaya çalıştığı anlarda geride kapatılması zor boşluklar bırakıyor. Savunmalar anlaşamıyor, bekler ters kademeye giremiyorlar.
  • Orta sahada Cristian çok düz bir oyuncu. Düz oyuncular her takımda olabilir ama bu orta saha da top kapabilen bir adam yoksa göze batar. Hani Mascherano'nun yanında oynasa Cristian belki bu kadar göze batmaz. Ama defansif özellikleri kısıtlı bir Emre ve yarı saha gerisine gelmeyen bir Alex ile oynayınca hiçbir işe yaramıyor. Fenerbahçe derhal dinamik, hızlı ve top kapma konusunda yetenekli bir defansif orta saha almalı. Çünkü Cristian defansif orta saha değil ! Başka birşey. Sistemde yeri olmayan bir oyuncu.
  • Forvet pozisyona girmede zorlanmıyor ama son vuruşlarda kötü. Gökhan Ünal ve Dia çok zorladılar ama şanssızdılar. Yine en çok çabalayan onlardı herşeye rağmen. Ama Niang tarzı güçlü bir forvet alınması şart.
  • Fenerbahçe'de çok yanlış, çok eksik var. Disiplinsizliğe de değinmek lazım. Hani Aykut Kocaman hoca'nın elinde süper bir plan olmuş olsa (diyelim ki) bile bunu 10 kişi ile uygulaması çok zor. Her maçı eksik bitirmek çok büyük bir disiplinsizlik örneğidir.

İşte Fenerbahçe'nin dizilişi


Yorumlayınız..

Yorum Gönder

  ©Soccer Tactic | Futbolun Mutfak'ini Sergiliyoruz - Her hakkı saklıdır.

Template by Soccer Tactic | -