4 Ağustos 2010 Çarşamba

Rosicky & Ledesma ve Katacakları


Bugün güvenilir portallarda ve twitter'daki birçok saygın isimden Rosicky ve Ledesma ile Galatasaray'ın kesin olarak anlaştığı belirtildi. Bizde bu bilgiler ışığında bu iki oyuncunun Galatasaray'a katacaklarını yazalım dedik. Öncelikle kimdir bu oyuncular ?

Tomas Rosicky (Ofansif Orta saha ve Sol Kanat)

Tomas Rosicky, İngiltere Premier League takımlarından Arsenal ve Çek Cumhuriyeti Milli Futbol Takımı'nda forma giyiyor.

Dünyanın en iyi orta saha oyuncuları arasında gösterilen Rosicky, 2006/2007 sezonundan beri İngiltere'nin Arsenal takımında forma giyiyor.

Hücuma dönük orta saha futbolcusu olarak tercih edilen Rosicky, sol kanatta da forma giyiyor. Arsenal döneminde sık sakatlık geçiren Rosicky, 44 maçta forma giyip 9 gol attı ve 5 asist yaptı.

Çek Cumhuriyeti Milli Futbol Takımı'nında formasını giyen Rosicky milli formayla oynadığı 67 maçta 18'de gol atmıştır.

Cristian Ledesma(Orta saha merkez)

İtalya Serie A'da Lazio forması giyen Ledesma, 1982 doğumlu. Orta sahada kuvveti ve mesafe tanımaksızın çektiği şutlarla tanınan oyuncu Lecce'de oynadığı 99 maçta 7 gol attı.

2006-2007 sezonunda Lazio'ya transfer olan Ledesma, mavi-beyazlı takımda ise 126 maçta 4 gol kaydetti.

Analiz

Rosicky ve Ledesma, Galatasaray'ın hocası Rijkaard'ın düşündüğü 4-2-3-1 kırması 4-3-3 taktiği için ideal isimler diyebiliriz. Eğer sakatlık geçilmezse Rosicky bu taktiğin değişilmezi olabilir ve böylece Arda Turan asıl mevkii olan sol kanada yerleşebilir. Arda yeteneklerini merkezde çok gösteremiyordu. Rosicky'nin gelişiyle kanat oynamaya başlayacak gibi gözükyor.
Ledesma ise oyunun her iki yönünü de oynayan hem teknik hem ısıran, agresif bir oyuncu. Disiplin problemleri dışında saha içinde iyi bir lider olan Ledesma, takıma çok şey katabilir. Yeri geldiğinde Ledesma'nın tercihine göre taktik 4-2-3-1'den 4-3-3'e ve hatta 4-2-4'e bile dönebilir. Cana ile iyi bir top kapma ikilisi olacaklarına şüphe yok. Orta saha geçen seneki kadar boş kalmayacak işin özü.

İşte Galatasaray'ın 2010/11 muhtemel dizilişi

Bu taktiğin açıklaması ve detaylandırması daha sonra "Galatasaray 2010/11" başlığı altında yapılacaktır


SOCCERTACTIC BLOG

Yorumlayınız..

Yorum Gönder

  ©Soccer Tactic | Futbolun Mutfak'ini Sergiliyoruz - Her hakkı saklıdır.

Template by Soccer Tactic | -