6 Ağustos 2010 Cuma

Rakiplerimiz | Avrupa Ligi PlayOff

Avrupa Ligi'nde kuralar çekildi. Bence iki takım kolay, biri zor diğeri ise çok zor kurada. Bence Avrupa Ligi gruplarına 4 takımımızdan 2'si girebilecek. Ama futbolda hiçbirşey belli değil. Bekleyip göreceğiz. En güçsüzden, güçlüye rakiplerimizi inceleyelim.

Helsinki - Beşiktaş

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi play-off turunda rakibi olan Finlandiya'nın HJK Helsinki takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Sırbistan'ın Partizan takımına elenerek, UEFA Avrupa Ligi'nde siyah-beyazlı takımın rakibi oldu.

Geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanan Fin takımı, 2. ön eleme turunda Litvanya'nın FK Ekranas takımıyla eşleşti. Rakibine deplasmanda 1-0 mağlup olan HJK Helsinki, kendi sahasındaki karşılaşmayı 2-0 kazanarak adını 3. ön eleme turuna yazdırdı. Bu turda Sırbistan'ın Partizan takımının rakibi olan Finlandiya'nın temsilcisi, rakibi karşısında iki maçta da tutunamadı. İlk maçta deplasmanda Partizan'a 3-0 yenilen HJK Helsinki, kendi sahasındaki karşılaşmadan da 2-1 mağlup ayrılarak Şampiyonlar Ligi'ne vade etti ve UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etme durumuyla karşı karşıya geldi.

FİNLANDİYA'NIN EN ÖNEMLİ TAKIMI
Bugünkü kura çekimi sonrası Beşiktaş'ın rakibi olan HJK Helsinki, ülkesinin en önemli takımı olarak dikkat çekiyor. Geçen sezon şampiyon olan ve bu sezon da 14 takımlı liginde 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi sonrası topladığı 36 puanla lider durumda bulunan HJK Helsinki, maçlarını 10 bin 77kişilik Finnair Stadı'nda oynuyor. 1907 yılında kurulan ve mavi-beyaz formayla mücadele eden Finlandiya temsilcisi, ülkesinin en büyük ve en zengin takımı olma özelliğini taşıyor.Kendi liginde 22 kez şampiyonluğa ulaşan mavi-beyazlılar, 10 kez Finlandiya Kupası'nı, 4 kez de Finlandiya Lig Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi.

BEŞİKTAŞ'IN İKİNCİ KEZ RAKİBİ OLDU
HJK Helsinki, UEFA Avrupa Ligi 3. ön elemede eşleştiği Beşiktaş'a ikinci kez rakip oldu. 1994-95 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda Beşiktaş, Finlandiya temsilcisi ile eşleşti. Rakibini ilk maçta 2-0 yenen siyah-beyazlı takım, rövanş mücadelesinden ise 1-1 berabere ayrılarak tur atlama başarısı gösterdi.

KADRO
Teknik direktörlüğünü Finlandiyalı Antti Muurinen'in yaptığı HJK Helsinki takımında 1'er Sierra Leoneli, Güney Afrikalı, Gambialı, Brezilyalı, İsveçli ve Hollandalı futbolcu bulunuyor.

Beşiktaş'ın yeni rakibinin kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:
Kaleciler: Ville Wallen, Jani Viander, Tomas Karike
Savunma: Tuomas Kansikas, Peter Magnusson (İsveç), Rafinha (Brezilya), Mathias Lindström, Pyry Karkkainen, Juhani Ojala, Aki Riihilahti, Valtteri Moren, Mikko Sumusalo
Orta Saha: Mohamed Kamara (Sierra Leone), Cheyne Fowler (Güney Afrika), Janne Saarinen, Sebastian Sorsa, Erfan Zeneli, Johannes Westö, Alexander Ring, David Ramandingaye
Forvet: Juho Makela, Jarno Parikka, Dawda Bah (Gambiya), Daniel Hoesen (Hollanda), Akseli Pelvas

Karpaty - Galatasaray

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi Karpaty Lviv, genç oyuncularıyla dikkat çeken bir takım. Karpaty Lviv, geçtiğimiz sezon Ukrayna ligi'ni beşinci sırada tamamlamıştı.

Belaruslu teknik direktör Oleg Kononov'un çalıştırdığı Karpaty Lviv, geçen sezon büyük bir sürprize imza atarak Ukrayna ligi'ni beşinci sırada tamamlamıştı. 2006 yılında ukrayna Premier ligi'ne yükselen yeşil-beyazlı takım, Ukrayna'nın en başarılı futbolcu yetiştirme akademilerinden birine sahip. Karpaty'nin rezerv takımı, Shakhtar ve Dinamo gibi ciddi rakipleri arkasında bırakarak şampiyonluğa ulaştı. Altyapısından geçen sezon Barcelona'da oynayan Dmytro Chygrynskiy'yi yetiştiren Karpaty, genç oyuncularıyla dikkat çekiyor.

Yeşil aslanlar olarak tanınan Karpaty'nin en etkili oyuncusu Brezilyalı forvet William Batista. 4-3-3 taktiğiyle oynayan yeşil-beyazlı ekipte, Ukrayna milli takımı kadrosunda zaman zaman kendine yer bulan dört isim yer alıyor. Shakhtar'dan kiralık olarak alınan Artem Fedetskiy'nin yanı sıra, orta saha oyuncusu Ihor Khudobyak ve Ihor Oshchypko da milli takım'da forma giyiyor.

lviv şehrinin takımı olan Karpaty, maçlarını 28 bin kişilik Ukrayna stadı'nda oynuyor. Karpaty Lviv, dört haftası geride kalan Ukrayna Premier ligi'nde dört maçta topladığı beş puanla yedinci sırada yer alıyor.

PAOK - Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi play-off turunda eşleştiği Yunanistan'ın PAOK takımı da sarı-lacivertli ekip gibi UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunu geçemeyerek UEFA Avrupa Ligi'ne geldi.

Yunan temsilcisi 3. ön eleme turunda Hollanda'nın Ajax takımı karşısında aldığı 1-1 ve 3-3'lük beraberliklerin ardından "Devler Ligi"nden elendi ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam dedi. Geçen sezon Yunanistan Süper Ligi'ni 2. sırada tamamlayarak Avrupa kupaları mücadelesine UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinden başlayan Selanik temsilcisi, Yunanistan liginin önemli takımlarından birisi. Yunan teknik direktör Pavlos Dermitzakis'in çalıştırdığı PAOK, Avrupa arenasında çıktığı 92 maçta, 32 galibiyet ve 27 beraberlik alıp, 33 kez yenildi.

Yunanistan'ın en ateşli taraftar gruplarından birisine sahip olan PAOK, maçlarını 28 bin 700 kapasiteli Toumba Stadı'nda oynuyor.

KADRO

Yunan ekibin kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:
Kaleciler: Kresic, Glykos, Chalkias
Savunma: Boussaidi, Cirillo, Malezas, Contreras, Sznaucner, Savini, Zuela
Orta saha: Garcia, Vitolo, Sorlin, Fotakis, Koutsianikoulis, Ivic
Forvet: Salpingidis, Muslimovic, Sakis Papazoglou, Vieirinha, Filomeno, Athanasiadis

Bu arada, Avrupa kupaları mücadelesine ilk kez bir Türk takımı, Yunan temsilcisi PAOK ile eşleşti.

Liverpool - Trabzonspor

Sadece İngiltere değil dünyanın önde gelen futbol kulüplerinden olan ve köklü geçmişiyle göz kamaştıran Liverpool, UEFA Avrupa Ligi playoff turunda Trabzonspor'un rakibi oldu. Bordo Mavilililer ilk maçı deplasmanda, rövanşı ise Avni Aker Stadı'nda oynayacak. UEFA Avrupa Ligi playoff turu maçları 19-26 Ağustos tarihlerinde oynanacak.
Geçtiğimiz sezonu yedinci sırada tamamlayan Liverpool, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme turunda Makedonya'nın Rabotnicki takımını her iki maçta da 2-0'lık skorlarla yenerek playoff turuna kalmıştı.

Liverpool'un kadrosuna bakıldığında Steven Gerrard, Fernando Torres ve Dirk Kuyt gibi yıldızların varlığı dikkat çekiyor. Yeni transferlerden Joe Cole ve Sırp golcü Milan Jovanovic ile güçlenen takımda ayrıca Maxi Rodriguez ve Javier Mascherano gibi as isimler de bulunuyor.

Maçlarını 45.000 kişilik Anfield Road Stadı'nda oynayan Liverpool, ateşli seyircisiyle özellikle iç saha maçlarında çok etkili olabiliyor.

Trabzonspor ve Liverpool geçmişte de karşı karşıya gelmişlerdi. 1976-1977 Sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası 2. Turunda eşleşen iki takımın kapışmasında Trabzonspor sahasında Liverpool'u 1-0 yenmesine rağmen deplasmanda aldığı 3-0'lık yenilgiyle elenmişti.

Yorumlayınız..

Yorum Gönder

  ©Soccer Tactic | Futbolun Mutfak'ini Sergiliyoruz - Her hakkı saklıdır.

Template by Soccer Tactic | -