7 Ağustos 2010 Cumartesi

Hiddink'in Planları | Türkiye - Romanya


Hiddink'in Romanya maçı kadrosunun, kafasında nasıl bir diziliş ve sistem olduğunu az çok açıklıyor. Detayların arasında geleceğe dair planlar yatıyor, bunu görebiliyoruz. Maç 11 Ağustos'ta bu arada.

Kadro


KALECİLER: Volkan (Fenerbahçe), Hakan (Beşiktaş), Onur (Trabzonspor)

SAVUNMA OYUNCULARI: G.Gönül (Fenerbahçe), Sabri, Gökhan Zan, Servet, Hakan (Galatasaray), İsmail (Beşiktaş), İ.Kaş (Getafe)

ORTA SAHA OYUNCULARI: Aurelio (R. Betis), Selçuk, Emre, Kazım (Fenerbahçe), Nuri (Dortmund), Hamit (Bayern), Arda (G.Saray), Ozan İpek (Bursaspor)

HÜCUM OYUNCULARI: Mevlüt (PSG), Halil (E.Frankfurt) Tuncay (Stoke), Sercan (Bursaspor), Nihat(Beşiktaş)


Kadro Analizi

Bu kadronun anlamı şu; Orta sahada Ayağından doğru düzgün pas çıkmayan oyuncuyu oynatmam diyor kısacası Hiddink. Defansı sağlam ve havadan etkili oyunculardan tercih etmiş. Bekler hızlı ve gidip gelebilen cinsten. Forvetlerde ise 3 hızlı 2 güçlü oyuncu tercih edilmiş. Ama genelde hep sabit oynamayan ve gezen oyunculardan seçilmiş ileri uç. Buda çift forvetin sinyali olabilir. Veya 4-5-1'in kanatlarını Sercan,Tuncay gibi içeri giren isimlerden kurabilir.

MEHMET TOPAL'IN OLMAYIŞI

Mehmet Topal'ın olmayışı Hiddink'in fazla kesici kullanmayacağının göstergesi. Kesici olarak birtek Aurelio kendine yer bulmuş ki oda bıraktığımızda (Betis küme düşene kadar) iyi pas verebilen bir oyuncuydu. Mehmet Topal paslarda çok hata ve panik yapan bir oyuncuydu. Bu nedenle Hiddink onu düşünmemiş olabilir. Hiddink daha fazla oyunu 2 yönlü oynayabilecek oyuncular seçmiş. Dengeli bir orta saha istemiş. Takımda ne tam bir 10 numara var nede tipik bir kesici (ön libero) var. Benim göbekte favori ikilim Nuri-Emre veya Hamit-Emre.

Alternatif Dizilişlerim

1-) 4-4-2: Muhtemelen 4-4-2 tercih edilecektir. Hamit sağ kanat, Arda sol kanat göbekte Nuri-Emre olabilir yada Kazım oynar Hamit göbeğe gelir. Oyuncuları boş kalmasın diye doldurdum zaten üzerinde fazla durmadım



2-) 4-5-1/4-3-3: İkinci bu kadroya en uygun diziliş ise 4-5-1'den bozma 4-3-3. Yani 4-3-3'ün son 3'lüsünün kanada yakın olanları biraz daha ileri-geri koşular yaparak oynayacaklar. Arda bu sisteme alışık. Tuncay'da bu sistemde çok iyi işler. Sercan'da kanatlara yanaşıp arkadaşlarını pozisyona sokabilir.



3-) 4-2-3-1 (Derin): Derin diye not düşmemin sebebi 2'linin daha defansif oluşu ve ataklara fazla katılmayacak olması. Bu taktikte forvet arkası 3'lü devamlı değişerek pozisyon arayabilirler. Nihat-Arda-Tuncay veya Nihat yerine Kazım ve Ozan bu sisteme uyacaktır.


Soccertactic.blogspot.com
Kullanacaksanız da kaynak gösterin lütfen

Yorumlayınız..

Yorum Gönder

  ©Soccer Tactic | Futbolun Mutfak'ini Sergiliyoruz - Her hakkı saklıdır.

Template by Soccer Tactic | -