27 Kasım 2010 Cumartesi

Modern Futbolun Türkiye Şubesi: Yekta Kurtuluş


11 Aralık 1985 İzmir doğumlu olan Yekta’nın sözleşmesi 31 Mayıs 2011’de sona erecek. Gazeteci bir anne babanın oğlu olan Yekta 3,5 sezondur Kasımpaşaspor forması giyiyor.

Yekta Kurtuluş kariyeri boyunca sağbek, defansif ortasaha, sağ açık, forvet arkası gibi pozisyonlar oynamış. Bu sezon sık sık iki yönlü orta saha olarak 4-4-2'nin en ortasında görev aldığını görüyoruz. Her iki ayağını da kullanabiliyor.
Yeri geldiğinde alan daraltıyor, yeri geldiğinde insiyatif alıp arkadaşlarını tek başına pozisyona sokuyor. Çoğu Kasımpaşa maçında ayakta kalan tek isim oluyor. Yanındaki arkadaşları pek kaliteli olmasada kendisi takımı bir seviye yukarı taşımayı beceriyor.
Hagi'nin Misimovic'ten vazgeçmesi, Elano'yu kızağa çekmesinin birincil nedeni mücadele eksikliği. Orta sahaya mücadele gücü katabilecek bir oyuncu Yekta..
Galatasaray'ın yurt dışında fellik fellik aradığı oyuncu tipine ne kadar da çok benziyor ? Üstelik sözleşmesi bitiyor. Colman, Selçuk, Ceyhun gibi iki yönlü orta sahalarına bir yenisini daha eklemek isteyen Trabzonspor Yekta harekatını başlatmış. Galatasaray çabuk davranıp renklerine katarsa bu oyuncuyu, bir daha Ayhan'ı izlemek zorunda kalmaz Galatasaray taraftarı. Umarım bu sesi birileri duyar da Galatasaray ortasahasına seviye atlatacak bu oyuncuyu kadrosuna katar..

Yorumlayınız..

Yorum Gönder

  ©Soccer Tactic | Futbolun Mutfak'ini Sergiliyoruz - Her hakkı saklıdır.

Template by Soccer Tactic | -