22 Ekim 2010 Cuma

Delice Bir Tahmin.. | F.Bahçe - G.Saray


Son 10 yılda Kadıköy'de ki Galatasaray maçları

  • 6 Mayıs 2001: 2-1 Ali Güneş, Yusuf (Fenerbahçe), Suat (Galatasaray)
  • 16 Şubat 2002: 1-0 Milan Rapajc
  • 6 Kasım 2002: 6-0 Serhat (2), Ümit Özat, Ortega, Tuncay, Ceyhun
  • 29 Şubat 2004: 2-1 Nobre, Mehmet Yozgatlı (Fenerbahçe), Ömer Erdoğan (Galatasaray)
  • 22 Mayıs 2005: 1-0 Nobre
  • 22 Nisan 2006: 4-0 Luciano, Appiah, Alex, Anelka
  • 3 Aralık 2006: 2-1 Alex, Kezman (Fenerbahçe) Ümit Karan (Galatasaray)
  • 8 Aralık 2007: 2-0 Deivid, Semih
  • 9 Kasım 2008: 4-1 Lugano, Selçuk, Deivid, Emre Aşık (k.k.) (Fenerbahçe) Lincoln (Galatasaray)
  • 25 Ekim 2009: 3-1 Alex (2), Güiza (Fenerbahçe), Hakan Balta (Galatasaray)
Malum Galatasaray'ın 10 yıldır puanı dahi yok Kadıköy'de belki şansı tutmuyor, belki büyü var, belki taraftar baskısı, belki "öğrenilmiş çaresizlik", belki yanlış strateji..
Hepsi olabilir, ama şöyle bir şey var ki, Galatasaray o stada sadece bir kere favori olmayarak, çok umutsuz gitti, onda da 1-0 yenildi. Galatasaray'ın Kadıköy'e gidişi hep davullu zurnalı, şaşalı ve bir gazla olurdu. Ancak bu sene öyle değil.. En fanatik Galatasaraylı bile "fark yemeyelim" kafasında yaşıyor.. İşte maçın Psikolojik, Motivasyon, Teknik, Taktik boyutu..

Psikolojik ve Motivasyon Boyutu

Galatasaray en son Kupa'da 0-0'lık beraberlik koparmıştı sanırım 2008 yılında. O maçta Fenerbahçe'nin galibiyet oranı 1,60'dı, şimdi ki maçta 1,50.. Yani mutlak favori olarak Fenerbahçe gözüküyor..
Bu mutlak favorilik kesinlikle Fenerbahçe'nin başına iş açacaktır. Hafta arasında "fark atmayın bize" diyen Galatasaraylıyı sırıtarak "tamam tamam" diye teselli eden bir Gökhan Gönül var. Bu bile rehaveti gösteriyor. Eskiden "büyük konuşmayalım" tarzı rakibe saygı duyan açıklamalar yapan Fenerliler bu sene artık onu bile yapmıyorlar ilk defa.
Galatasaray'ın küskün yıldızları Servet, Elano, Hakan Balta, Cana ve Barış'ın maksimum performanslarını zorlayacaklarını düşünüyorum, yeni hoca motivasyonuyla.
Yani motivasyon bakımından gerek Hagi'nin gelişiyle şahlanacak Galatasaray, gerek Aykut ile bulutların tepesinde yaşayan, camia olarak rehavete kapılmış bir Fenerbahçe var. Taraftarı bile "dejavu" diyerek rakibini yok sayıyor neredeyse.



Teknik & Taktik Boyutu

Servet & Niang ve Drogba

Fildişi Sahilleri - Türkiye maçını bilen bilir. 1 yıl kadar önceydi. Servet'in en çok eleştirildiği zamandı. İzmir'de oynan maçta herkes Drogba'dan goller bekliyordu. Ama Drogba sadece 1 kere boş kalmıştı onda da golü bulmuştu. Maçtan sonra "Servet kadar kaliteli stoper İngiltere'de yok, nefesini her an ensemde hissettim" gibi cümleler ile Servet'i göklere çıkarıyordu.
Niang, Fransızlar tarafından "Yeni Drogba" olarak lanse ediliyor. Güçlü fiziği, sezgisi, gol vuruşları ile andırmıyor değil. Hatta 10 yıldır Fenerbahçe'ye gelmiş en iyi golcü belki de. Ama bilinmesi gereken şey motive olmuş bir Servet'in Niang'ı kitleyebileceği. Fildişi maçında Fatih Terim çok iyi motive etmişti, Servet'te Fatih hoca ile bir farklı oynardı. Rijkaard kabusundan uyanan Servet'in bu maça çok konsantre olup, eski Servet olarak Niang'a göz açtırmayacağını düşünüyorum.

Kilit Adam: Mehmet Batdal

Galatasaray bu maçta forvet olarak sadece Mehmet Batdal'a sahip. Hagi zamanında Hakan Şükür 30 maçta 18 gol atmıştı sanırım. Pivot özelliğini ona çok iyi yükleyen bir Hagi vardı. Hakan arkadaşlarına pozisyon ayarlardı. Sanırım Mehmet Batdal'dan bunu bekleyecek Hagi. Ben Misimovic'i çok iyi rahatlatacağını düşünüyorum Mehmet'in. Tecrübesiz bir oyuncudan derbide çok bir şey beklemek abes kaçar ancak ben Mehmet'in sadece Hagi'nin isteklerini yerine getirirse maçta yıldız olup çıkabileceği kanaatindeyim. Galatasaray'ın oyunu Fenerbahçe sahasına yıkmasını sağlayacaktır. Onu pek tanımayan Yobo ve Lugano'da zorlanacaktır. Çünkü onların önünde Selçuk gibi defansif bir adam yok bu sefer. Böyle derbiye çıkmaya alışkın değil Fenerbahçe. Stoperler zorlanacaktır.

Kanatlar: Stoch & Dia

Galatasaray'ın kanayan yarası ortadan gelen ataklar bana göre. Rijkaard döneminde zayıf karnı olan orta alana bir türlü çare bulamamıştı Galatasaray. Ortada Alex eğer çok boş kalırsa, koşu yapan Stoch ve Dia'nin önünü çok iyi besleyip, pozisyon yaratabilir. Stoch ve Dia'nin çaprazdan bulacakları pozisyonları engellemesi gerekiyor Galatasaray'ın. Bence Barış ve Cana gibi pres yapan iki tane ismi oynatıp bu şekilde önlem alacaktır Hagi. Eğer ortada yine Mustafa oynarsa sıkıntı çıkabilir. Bu arada Sağ kanatta ve sol kanatta oynayacak adamları da çok önemli Galatasaray'ın. Bu isimler muhakkak geriye doğru Stoch ve Dia'yı kovalamalılar. Ben Hagi'nin sağda Elano, solda Pino'yu kullanacağını düşünüyorum. Hatta Emre Çolak veya Serdar Özkan'dan birisini sahaya sürüp süpriz yapabilir. Hagi son geldiğinde 18'lik Uğur Uçar ve tecrübesiz Hasan Kabze'den yararlanabilmişti. Yine süpriz bir genç çıkarıp ona güvenebilir diye düşünüyorum.



10'un halinden Hagi anlar: Misimovic ve Elano

Hagi belki dünya üzerine gelmiş 10 numaraların en farklısı en skora etki edeniydi. Misimovic'te modern futbolda pekte yeri olmayan 10 numaraların son temsilcilerinden. Misimovic'ten yararlanma işini dünya üzerinde herhalde Hagi'den iyi kimse yapamaz. Tıpkı Bülent Korkmaz'ın kısa Galatasaray serüveninde Kewell'dan iyi bir defans yaratması gibi, Hagi'nin formsuz Misimovic'ten aktif bir 10 numara yaratacağı kanaatindeyim. Belki Misimovic'in çok formsuz olması nedeniyle Elano'yu tercih edebilir. Ama 10 numara olarak kimi oynatırsa ondan çok iyi verim alacağını düşünüyorum.
Galatasaray'a son gelişinde bir 10 numarası bulunmayan Hagi zaman zaman Necati'yi forvet arkası oynatmış, zaman zaman da Ayhan ve Hasan'dan bir 10 numara oluşturmaya çalışmıştı. Bu sefer elinde özellikli iki tane 10 numara bulunan Hagi'nin bu oyuncuları iyi kullanıp sonuca gideceğini düşünüyorum. Bu maç belki de 2 yıldır ilk defa istediği mevkiide şans bulacak Elano'nun maçı olabilir. Bu noktaya dikkkat..

Sonuç..

Ben bu maçtan Galatasaray'ın beraberlik veya galibiyet ile ayrılacağını düşünüyorum. Gerek yeni hoca gazı, gerek Fenerbahçe'nin mutlak favori oluşu beni bu düşünceye sürükleyen etken. Hagi'nin takımlarında belli bir disiplin oluşu da benim bu fikrimi kanıtlar nitelikte. Şimdi Aykut Kocaman oyuncularını küçümsememeleri için uyarıyordur. Ancak nafile. Şu an ki takımların konumunda kim olsa küçümser. Çünkü Galatasaray'ın durumu çok acıklı gözüküyor. Hagi'nin ufak rötuşları ile bu olay tam ters şekilde ceryan edebilir..



Tahmin: Ben belki çok delice olacak ama Galatasaray'ın iki fark ile kazanacağını düşünüyorum. Ama olurda Fener baştan öne geçerse, Galatasaray tarihinde kara bir leke olabilir bu maç.. Rehavet halinde iken Galatasaray, Fener'i vurabilirse 10 yıllık hasret sona erer. Hagi bunu yine sefillere benzetilen Galatasaray'ın 2005 yılında, Kupa finalinde Olimpiyat'ta Fenerbahçe'yi hezimete uğratmasıyla göstermişti. Hagi çaresizliklerde ki umuttur Galatasaray için zaten..

Soccer Tactic

1 Yorum:

skylove dedi ki...

söylediklerine katılyorum bende 2-0 kazanacağımızı düşündüm bir an bile olsa. goleride mehmet batdal atar dedim kendi kendime...fener zaten genelde öne geçyo o yüzden galatasaray geriye düşsede ayağa kalkabilmeli çünkü böyle maçlarda bunu yapamıyosan büyük takım hürriyetini kaybedersin 1 maçta olsa...ki galatasaray herşeyden önce hakemleri ,saçmasapan hatalarını ve şansızlığını yenmeli ki mücadele etmeli o zaman feneri yenebilir....

Yorum Gönder

  ©Soccer Tactic | Futbolun Mutfak'ini Sergiliyoruz - Her hakkı saklıdır.

Template by Soccer Tactic | -