28 Ekim 2010 Perşembe

Elma Şekerleri | Rijkaard, Schuster, Del Bosque ve Aragones



Rijkaard, Schuster, Del Bosque ve Aragones.. Bu isimler uzayıp gidiyor. Hepsi dünya futbolunda çalıştırdıkları büyük takımlara tattırdıkları büyük başarılar ile ünlenmiş hocalar. Hepsi güzel futbol oynatmış, pozitif futbola sahip çıkmış kaliteli hocalar. Ama bilmedikleri Türkiye gerçekleri var ve aralarından bu gerçekleri yenebilen çıkmadı henüz..



ELMA ŞEKERLERİ

Elma şekeri = içi çürük olsa bile dışında albenisi olan, yani tüketici için bir nevi kumar olan şeker.
"Barcelona kadrosu hocasız çıksa da aynı etkiyi yapar" gibi dar görüşlü bir değerlendirme yapmayacağım ama sonucun oraya bağlanmasından korku duyuyorum. Hani bu dar görüşlü cümle abartı ama Barcelona kariyeri bir teknik adam için yeterli bir kariyer değil. Örneğin Rijkaard, Barcelona'yı en zirveye taşımış ama ondan önce Sparta Rotterdam'ı küme düşürmüş. Yani başarısı imkanlar ile doğru ölçüde olan bir hoca. Tigana, Schuster, Aragones keza öyle. Ellerinde dünyanın imrenerek baktığı kadrolar olunca başarılı olmuşlar..

Rijkaard, Aragones, Schuster elma şekerleridir. Bunların kariyerine baktığınız da "vay be" çekersiniz ancak aslında içleri pek işe yaramazdır. İsim olarak, görünüş olarak muhteşemlerdir sadece. Gerçek anlamda iyi değiller.

İYİ TEKNIK ADAM KİMDİR ?

İyi teknik adam bana göre imkansızlıklardan bir başarı çıkaran, dar bütçelere rağmen bir şeyler başaran hocadır. Fatih Terim neden Avrupa'da hala tanınıyor ? Çünkü Türkiye gibi futbol vizyonu dar bir ülkeye UEFA Kupası'nı getirmiş. Mourinho neden en iyi ? Çünkü Porto'ya ilkleri yaşatmış ve futbol dünyasına Porto efsanesini katmış. Arsene Wenger ve Ferguson'da takımlarını baştan yaratmışlar ve büyük olmuşlar.. Lucescu, Magath gibi örnekler ile tabii ki çoğaltabiliriz bu hocaları. Hatta ülkemizin büyük hocası bence M.Denizli değil, Fatih Terim, Ertuğrul Sağlam gibi takımlarının çapından büyük işlere imza atmış hocalardır.



BEŞİKTAŞ 3-0 MERSİN I.Y


Schuster bugün yine bildiğini okudu. Geriyi boş bıraktı, ileride nasılsa atarım havasına girdi. Rakibini küçümsedi. Az kalsın bir kazaya kurban gidecekti. Bence yine de kazaya uğradı. 120 dk oynan bu maç, lige yorgunluk olarak yansıyacaktır. Beşiktaş zaten çok sakat veriyor, kondisyondan yakınıyor, bir de saçma bir 120 dk oynayarak şartları iyice zorladı. Ligde teknik direktör değiştiren ve iğrenç futbol oynayan Galatasaray ile birlikte aynı puanda ise bir sorun vardır. Özellikle sakatlıktan yeni çıkmış Guti'nin ligde dinlendirilip kupada 120 dk forma giymesi anlamsızdı. Guti sakatlansa kim hesap verecekti ?
Schuster derhal ülke şartlarını öğrenmeli veya yardımcıları Türkleştirilmeli, yoksa bu işin sonu Rijkaard'a benzeyecek..

SoccerTactic

Yorumlayınız..

Yorum Gönder

  ©Soccer Tactic | Futbolun Mutfak'ini Sergiliyoruz - Her hakkı saklıdır.

Template by Soccer Tactic | -